MUZAFFER TEKELİOĞLU

MUZAFFER TEKELİOĞLU

BOZÜYÜK ŞEHİR MÜZESİNDE MUTLU SONA YAKLAŞILIYOR…

A+A-

2015 yılının ağustos ayının son haftasında Bozüyük Şehir Müzesinin ilçe girişinde bulunan Albay İbrahim Çolak Köşkünde kurulması çalışmalarının ilk adımını Belediye Başkanımız Fatih Bakıcı’nın himayelerinde Bozüyük Kent Konseyinin katkıları, sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere, mahalle ve köy muhtarları ve yetkililerin katılımı ile başlatmıştık. O gün yaptığım konuşmamda "623 sene hüküm süren, 3 kıtaya hak, adalet, barış ve kardeşliği götüren Osmanlı Devletinin manevi kurucusu Şeyh Edebalı’nın “Geçmişini bilmeyen, geleceğini de bilemez. Osman geçmişini iyi bil ki nereye gideceğini unutmayasın“ diyor. Geçmiş ile gelecek arasında köprü oluşturacak “Bozüyük Şehir Müzesi”nin kurulması için gayret gösteren Belediye Başkanımız başta olmak üzere, belediye meclis üyelerine, emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Kısa bir süre içinde hizmete girmesini arzuladığımız Bozüyük Şehir Müzesinde ecdadımızın sosyal, kültürel ve toplumsal yaşantılarından izler bulacağız. Çocuklarımız ve gelecek nesil buralardan elde edeceği bilgi ve tecrübe ile geleceğe daha emin adımlarla yürüyecek. Binlerce yıllık uygarlıkları sinesinde yaşatarak, birbirinden değerli eserlere sahip olan ülkemizde bilhassa kuruluşa ve kurtuluşa beşiklik eden ilçemizde gizli kalmış değerleri bulundukları yerden çıkarmak ve müzesinde sergileyerek geçmişin izlerini halkımıza yaşatmak boynumuzun borcudur"

O gün Belediye Başkanımız Fatih Bakıcı yaptığı anlamlı konuşmasında: “Müzeler geçmişimizi bu güne taşıyan, bu günümüzü de geleceğe taşıyacak olan, zaman makineleridir. Müze kelimesini duyduğumuzda burnumuza naftalin kokuları gelir. Donmuş oluşumlar, yapılanmalar gelir. Ancak müzeler en az hayatın kendisi kadar canlıdır, en az hayatın kendisi kadar renklidir. Tarihin sessiz tanıklarıdır müzeler. Bu nedenle Bozüyük’ümüze de böylesi bir müze yakışır. Bağışta bulunacak Bozüyüklüleri, destek verecek ve emeği geçecekleri şimdiden kutlamak istiyorum”

Bilecik Milletvekilimiz Halil Eldemir ise: ” Bugün geçmişle geleceğimiz arasında bir köprü oluşturmak bundan daha önemlisi de belki köprüyle birlikte birlik ve beraberliğimizi bu memlekette kardeşlik hukuku çerçevesinde hep birlikte yaşadığımızı da unutmadan bunu da perçinleyecek bir nokta olacak. İnşallah bu yapılacak eser burada oluşturulacak müze hepimizin geçmişle günümüz arasında bağ kurmasına ve bu vesileyle de geçmişten günümüze bu topraklarda yaşadığımız birlik beraberlik ve kardeşlik içerisinde yaşadığımız günlerin bu günlerden daha sonraki nesillere aktarılmasında önemli katkı sağlayacaktır. Ben böyle bir günde sizlerle beraber olmanın mutluluğu içerisinde hepinize katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Bu programın hazırlanmasında vesile olan başta başkanımız ve kent konseyimiz olmak üzere hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Aradan yaklaşık 18 ay gibi kısa bir süre geçti. Bozüyük Şehir Müzemiz o gün hayal ettiğimiz duygu ve düşüncelerimizin çok çok üzerinde hayata geçirilecek duruma geldi. Başta Belediye başkanımız Fatih Bakıcı olmak üzere emeği geçenlere, bilhassa geçmişimizin hatırlanması ve geleceğe ışık tutması için bağışta bulunan Bozüyük sevdalısı hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. İnşaallah hep birlikte açılışını da yaparız.

Bu yazı toplam 1870 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.