EMEKLİLER HAFTASI KUTLANDI

EMEKLİLER HAFTASI KUTLANDI

Emekliler günü ve haftası kutlanmaya başlandı. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün emekliye ayrılışının 92'nci yılı münasebetiyle "Dünya Emekliler...

A+A-

Emekliler günü ve haftası kutlanmaya başlandı. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün emekliye ayrılışının 92'nci yılı münasebetiyle "Dünya Emekliler Günü" kutlamaları başladı. 
Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği'nin düzenlemiş olduğu program Bozüyük'te Cumhuriyet Meydanında gerçekleşti. Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Yönetimi tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından program, dernek başkanı Ramazan Peker'in konuşması ile devam etti. 
Başkan Peker konuşmasında; "Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün emekliye ayrıldığı 30 Haziran 1927 gününün emekliler günü içinde bulunduğumuz haftanın da emekliler haftası olarak emekliler plattforumuzca geleneksel hale getirilerek kutlamaktayız. Günün anlam ve önemini belirten etkinlikler genel merkezimizden Anıtkabir ziyaretimizle başlayarak etkinliklerimiz yurt genelinde şubelerimizce de düzenlenmektedir. 

emekliler-(5).jpg
2019 yılı Emekliler Haftası başlarken, ülkemizde yeterli beslenebilmesi için zorunlu harcamaların açlık sınırı 2067.00TL'dir. Bugün emeklinin %80'inin açlık sınırı altında aylık almakta emeklilerin bu zor şartlarda hayatını idame ettirmeye çalıştığı günümüzde Mustafa Kemal Atatürk "Bir milleti yaşlı vatandaşlarına ve emeklilerine karşı tutumu, o milletin yaşama kudretinin en önemli kıstasıdır" diyerek yaşlı ve emekliye ne kadar büyük bir önem verdiğini göstermiştir. 
Hayatlarının en verimli ve dinamik çağlarını devletine, mlletine hizmet ederek geçiren emeklilerimizin, emeklilik döneminde sağlıklı, huzurlu, refah içinde bir hayat sürmeleri en büyük isteğimizdir. ülkemizin kalkınmasına değerli hizmetler yapan alın teri döken emeklilerimize en iyi hayat şartlarını sağlamak sosyal devlet anlayışınında bir gereğidir.
Emekliler olarak Anayasımızda "vazgeçilmez bir unsur olan eşit vatandaşlık hakkımızı" sosyal güvenlikte de istiyoruz. 
2019 ikinci dönem artışının emeklinin temel gıdaya gelen artışlar 6 aylık %20'nin üzerinde artmıştır. Bu göz ardı edilmesin artışların tüfe+refah payı olarak belirlenmesi, emekliler arasında toplu sözleşme ve tüfe olarak yapılan ayrımcılıklar emeklileri üzmüştür." dedi.
Konuşmanın ardından Bozüyük'ün yerli sanatçıları emeklilere müzik ziyafeti yaşattı.

emekliler-(13).jpg

Bu haber toplam 2263 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.