EMNİYET KEMERİ DENETİMİ YAPILDI

EMNİYET KEMERİ DENETİMİ YAPILDI

Bozüyük’te İlçe Trafik Tescil ve Denetleme Büro amirliği ekipleri tarafından araçlar üzerinde emniyet kemeri kullanımıyla alakalı denetim yapıldı.Konuyla...

A+A-

Bozüyük’te İlçe Trafik Tescil ve Denetleme Büro amirliği ekipleri tarafından araçlar üzerinde emniyet kemeri kullanımıyla alakalı denetim yapıldı.
Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, “Ülkemizde otobüslerin karışmış olduğu trafik kazaları incelendiğinde, meydana gelen ölüm ve yaralanmaların büyük çoğunluğu, yolcuların araç içinde savrulması veya devrilen otobüsün altında kalması neticesi meydana geldiği anlaşılmaktadır. Bu nedenle trafik kazalarının önlenmesi, kazası sonucu meydana gelen ölüm ve yaralanmaların azaltılması, sürücülerin ve yolcuların trafik kurallarına uyma düzeylerinin daha üst seviyeye çıkarılması amacıyla, başta yolcu taşımacılığı yapan otobüsler olmak üzere sürücüleri ile ön ve arka yolcu taşımacılığı yapan otobüsler olmak üzere tüm araçlar üzerinde, sürücüleri ile ön ve arka koltukta bulunan yolcuların "Emniyet Kemeri Kullanımına" yönelik özel denetim” yapıldığı kaydedildi. Yapılan denetimlerde emniyet kemeri kullanmayan ve kullandırmayan sürücülere gerekli uyarılar yapılarak cezai işlem uygulandı. Ayrıca denetim noktasına alınan her araç/sürücünün geçerli sigorta, fenni muayene, takograf, sürücü ve araç tescil belgeleri ile tescil plakalarının standartlara uygunluğunun kontrol edildiği belirtildi.

 


Bu haber toplam 2325 defa okunmuştur
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.