GAZETEMİZDEN MÜFTÜ TOPAL'A ZİYARET

GAZETEMİZDEN MÜFTÜ TOPAL'A ZİYARET

Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Sinan Önce, Alanya İlçe Müfütülüğünden Bozüyük İlçe Müftülüğüne atanan Mustafa Topal'ı ziyaret etti.Geçtiğimiz...

A+A-

Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Sinan Önce, Alanya İlçe Müfütülüğünden Bozüyük İlçe Müftülüğüne atanan Mustafa Topal'ı ziyaret etti.
Geçtiğimiz günlerde Bozüyük'teki  görevine başlayan Müftü Topal'ı makamında ziyaret eden Müdür Önce hayırlı olsun dileklerini iletti. Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette Bozüyük'ün genel durumu hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. Müftü Topal'a misafirperverliklerinden dolayı teşekkürlerini ileten Müdür Önce yeni görev yerinin hayırlı olmasını diledi. Ziyaret hatıra fotoğrafı çekinilmesi ile sona erdi.

muftu-(3).jpg
Bozüyük İlçe Müftü Mustafa Topal Kimdir?
1963 tarihinde Aksarayda doğdu. İlk tahsilini kendi köyü Aksaray merkeze bağlı Boyalı'da yaptı. İmam Hatip Lisesini 1983 yılında Niğde'de tamamladı. Aynı yıl Erzurum Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ne kaydoldu ve buradan 1987 yılında mezun oldu.
Müftülük-vaizlik imtihanını kazanarak 1988 yılı Ocak ayında Antalya Gebizli Eğitim Merkezi'nde kursiyer İmam-Hatip olarak ilk görevine başladı. Aynı yıl Mart ayında Konya İli Ilgın İlçesi’ne vaiz olarak atandı. Vaizlik görevi esnasında hafızlığını tamamladı. 1992 yılında Aksaray İli Sarıyahşi İlçesi’ne müftü olarak atandı.
1996 yılında Almanya’ya din görevlisi olarak görevlendirildi. 2002 yılında Almanya dönüşü Gümüşhane Müftü Yardımcılığına atandı. 2004 yılında Mersin ili Bozyazı İlçesi’ne, 2007 yılında aynı il Erdemli İlçesi’ne, 2012 yılında da Antalya ili Alanya İlçesine, 03/08/2018 tarihinde Bozüyük İlçe Müftüsü olarak atandı. Halen bu görevini sürdürmektedir. Evli ve üç çocuk babasıdır.

 


Bu haber toplam 2900 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.