KAYMAKAM YAMAN UYARDI!

KAYMAKAM YAMAN UYARDI!

Bozüyük Kaymakamı Hasan Yaman, iletişim üzerinden meydana gelebilecek dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşı uyardı. Dolandırıcılık olaylarının...

A+A-

Bozüyük Kaymakamı Hasan Yaman, iletişim üzerinden meydana gelebilecek dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşı uyardı. 
Dolandırıcılık olaylarının son günlerde arttığına dikkat çeken Kaymakam Yaman: 'Bu tür durumlardan şüphelenir de hemen İlçe Emniyet Müdürlüğümüze haber verirseniz, arkadaşlar en kısa sürede olaya müdahale etme imkanı bulurlar.' dedi. 
Toplum Destekli Polislik İlçe Güvenlik Danışma Kurulu toplantısında konuşan Kaymakam Yaman şunları söyledi: 'Neredeyse her hafta dolandırıcılık olayını yaşıyoruz. En son bir din görevlimiz mağdur oldu. Hatta Cuma Hutbesi'de kendisi de vatandaşa hazırladığımız uyarıyı okudu. Ona rağmen mağdur oldu. 
Dolandırıcıların ikna kabiliyeti yüksek. Korkutmak suretiyle ne yazık ki muhaffak oluyorlar. Buna ilişkin anonslar yaptık, Cuma hutbelerinde okuttuk, bilboardlara astık, banka şubelerine afişler astık, banka görevlilerini uyardık ama maalesef vatandaşımız hala bu tür dolandırıcılara inanıyor.  Bunlarla ilgili emniyet güçlerimiz güzel çalışmalar yapıyorlar. 
Vatandaşın kaptırdığı parayı dolandırıcılardan almak çok zor oluyor. 7-8 ay önce bir vatandaşımız 140-150 bin civarında elden dolandırıcılara parayı teslim etti. Daha sonra bizim İlçe Emniyet Müdürlüğümüzün İnegöl'deki çalışmaları sonucunda bu şahıslar yakalandı. Ama o parayı onlardan almak zor. Bazen polisin uyarısına rağmen bu olaylar gerçekleşiyor. Buna da şahit oluyoruz.
Bu yüzden bu tür durumlardan şüphelenirde hemen İlçe Emniyet Müdürlüğümüze haber verirseniz, arkadaşlar en kısa sürede olaya müdahale etme imkanı bulurlar.' dedi. 

dsc_0205.jpg


Bu haber toplam 2384 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum