'KURBAN, ALLAH'A YAKINLAŞMAKTIR'

'KURBAN, ALLAH'A YAKINLAŞMAKTIR'

Bozüyük İlçe Müftü vekili Ömer Faruk Can, Kurban Bayramı'nın Allah'a yakınlaşmanın, kardeşlerimizle bağlarımızı güçlendirmeyi sağlayan, birlik,...

A+A-

Bozüyük İlçe Müftü vekili Ömer Faruk Can, Kurban Bayramı'nın Allah'a yakınlaşmanın, kardeşlerimizle bağlarımızı güçlendirmeyi sağlayan, birlik, beraberlik, yardımlaşma ve dayanışma gününün adı olduğunu ifade ederek kesilen kurbanların makbul, bayramın; âlem-i İslâm’a ve bütün insanlığa huzur, barış, adalet ve merhamet getirmesini diledi. 
Kurban Bayramı dolayısıyla gazetemize özel açıklamada bulunan Bozüyük İlçe Müftü vekili Ömer Faruk Can şunları dile getirdi: 'Kurban bayramı, kesilen kurbanların paylaşılmasıyla müminleri birbirine yaklaştıran, böylece hem Rabbimize yakın olmayı hem de kardeşlerimizle bağlarımızı güçlendirmeyi sağlayan birlik, beraberlik, yardımlaşma ve dayanışma günlerinin adıdır. Elbette Kurban Bayramı, sadece kurbanların kesilerek etlerin paylaşılmasından ibaret değildir. Bilakis Kurban Bayramı, getirdiğimiz tekbirlerle, tehlillerle, tesbih ve telbiyelerle bize tevhid şuuru aşılayan, benliğimizi yenileyen, nefsimizi ezen, imanımızı coşturan kutlu günlerin adıdır. Bu bayram, birlik içinde duanın ve yakarışın, benliklerimizden arınarak eşitlenmenin, kendini bilmenin, sabrın, hassasiyetin, hiçbir canı incitmemenin ve yok etmemenin, tarihe şahitlik etmenin, geçmişi idrak edip bütün Müslüman halklarla bir arada geleceğe dair umut beslemenin bayramıdır.
Bayramlar, bizleri istikbale taşıyan ve tarih sahnesinde biz Müslümanlara süreklilik kazandıran en müstesna zaman dilimleridir. İman kardeşliğinin tezahür sahneleri bayramlar, Müslüman kalma şuurumuzu sürekli ve diri tutan en önemli nişanelerdir. Bayramlar mutluluğun, sevincin, muştunun hakkını verme günleridir. Ancak bugün üzülerek görüyoruz ki birçok İslam beldesinde Rabbin yüce katında bayramı hak ettiği halde, savaş, şiddet ve terör gölgesinde bayramını bayram gibi yaşayamayan kardeşlerimiz var. Bu kardeşlerimizin ve tüm ümmeti Muhammedin en kısa zamanda gerçek bayram sevinçlerine kavuşmalarını yüce Rabbimizden niyaz ederek ,başta Bozüyük ilçemiz olmak üzere ülkemizin, milletimizin, yurtdışındaki millet varlığımızın ve İslâm âleminin mübarek Kurban Bayramlarını can-ı gönülden tebrik ediyor; bayramın ülkemize, milletimize, âlem-i İslâm’a ve bütün insanlığa huzur, barış, adalet ve merhamet getirmesini Yüce Rabbimden niyaz ediyorum' dedi.

 


Bu haber toplam 1989 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.