MUTSUZ KADIN, UMUTSUZ GELECEKTİR

MUTSUZ KADIN, UMUTSUZ GELECEKTİR

Güneşspor Kadın Kolları 5 Aralık Dünya Kadın Hakları gününü kutladı.Bozüyük'te bir kafede düzenledikleri organizasyonda mücadeleci kadınlar bir...

A+A-

Güneşspor Kadın Kolları 5 Aralık Dünya Kadın Hakları gününü kutladı.
Bozüyük'te bir kafede düzenledikleri organizasyonda mücadeleci kadınlar bir araya geldi. Günün anlam ve önemi hakkında konuşan kadınlar Ülkedeki Kadın Hakları, toplumumuzdaki kadının değeri hakkında fikir alış verişinde bulundular. 
Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verildiği 5 Aralık, aynı zamanda Dünya Kadın Hakları Günü olarak kutlanıyor. Biz de bu vesileyle düşünceleri için mücadele eden, diğer kadınlara örnek olması adına, kendini kanıtlamış mükemmel kadınların hayatına dokunduk.
Güneş spor kadın kolları üyeleri bugüne kadar verdikleri mücadeleyi gazetemize anlattı. Ortak bir noktada toplanan kadınların tek düşüncesi,  kadınların çok güçlü olduğunu istedikleri herşeyi yapabileceklerini vuguladılar. 
Gazetemizle hayat mücadelerini paylaşan kadınlarımızın hayat hikayeleri; 
"Her kadın ayaklarının üzerinde durabilir"
-Eşimden ayrıyım, 3 tane çocuğum var Allah'ın izniyle kimseye muhtç olmadan onları büyüttüm, okuttum, bir yerlere getirdim. Kadınların kimseden destek beklemeden ayaklarının üstünde durabileceğini belirtmek istiyorum. Kimseye muhtaç değiller, çalışarak, üreterek başarabileceklerine inanmalılar. Her kadın ayaklarının üzerinde durabilir. Her erkeğin arkasında bir bayan vardır. Bu düşüncede hareket edildikten sonra her zorluğun üstesinden gelinebilir. Huzursuz bir ailede çocuk büyütmektense huzurlu bir ortamda çocuklarını büyütmeliler. Çocukları için hiç bir kadın kendini heba etmemelidir. Böylesi hem çocukların psikolojisi için hemde kadının kendisi için daha iyidir. Kimse huzurusuzluğu çekmek zorunda değil. Bu vesile ile bütün kadınlarımız kendi güçlenin farkına varmalılar pes etmeden her daim ileriye yürümeliler.
"Korkmasınlar"
-"İlk madde kormasınlar. Ben bir kadının şunu yapacağım deyipte yapamadığını görmedim. Yeterki kararını versin. Hiç bir kadın korkmasın. Ayrılık dünyanın sonu değildir. Eşim olmadan yaşayamam, çocuklarıma bakamam, bundan sonra hayatımı nasıl idame ettiririm kaygısı hiç bir kadında olmasın. Benim hiç öyle bir kaygım olmadı. Kimseye muhtaç olmadan, maddi destek almadan kendi başıma beş yıldır ayaktayım. Menevi olarak en büyük destekçim yine annem oldu. Kadının en büyük destekçisi yine kadındır. Kadın isterse yapamayacağı işte yok, çalışamıyacağı sektörde yok. 
"Kadınların şiddete evet demesine çok karşıyım"
Huzursuz bir ortamda yetişmesinden de çocuklarımın huzurlu bir ortamda olmalarını tercih ettim. Evimde şiddet vardı, her gün ayrı bi kaosun içerisindeydi çocuklarım, bunları onlara yaşatamazdım. Mutlu bir evlilik yoksa eğer kadınlarımız o huzursuzluğu çekmesinler. Kadınların şiddete evet demesine çok karşıyım, bir defa yapan sürekli tekrarlar. Şiddet kesinlikle kabul edilemez birşey. Bir erkeğin yaptığı nedir ki 8 saat bir yerde çalış gel. Kadının işi daha zordur. Bir erkeğin yaptığı bir işi kadın rahatlıkla yapabilir. Kadınlar düzelicek diye beklemesinler, bir erkek sorumsuzsa bu ilk günde böyledir son günde. Ben on yılımı heba ettim düzelicek düşüncesi ile ama olmadı. Zorlanacağımız günler olacak elbet herşeye sabredip inanmak lazım. Kadının gücünü hissedip kendimizi korumamız lazım."
"Kadının yapamayacağı hiç bir şey yok."
-"34 yaşındayım hiç evlilik yapmadım. Çevremde yaptığım gözlemler sayesinde evliliğe karşı, erkeklere karşı bir güvensizlik oluştu. Bende bütün bunları bir kenara koyarak kendi mücadeleme başladım. Biz istedikten sonra kendi ayaklarımızın üstünde durabiliriz. Kimseye muhtaç değiliz. Kadın kendi gücünü farkedip bu yolda ilerlemeli. Kadının yapamayacağı hiç bir şey yok. Kadın isterse herşeyi yapacak güce sahiptir. Her kadın kimseye muhtaç olmadan ayaklarının üstünde durabilir. 
"Kadın haklarımız çok velakin uygulamada yok"
-"2 çocuk annesiyim, eşim tarafından da kendi alimeden de değer göremediğim bir zaman da yaşıyorum. Devletimize sığınıyoruz, kadın haklarımız çok velakin uygulamada yok. Boşanma süreçlerimiz ülkede çok zor bir halde. Nafaklarımızı alamıyoruz, onlar konusunda kadına ayrı bir destek yok. Devlet kurumlarında boşanmış olan kadınlarımız içinde ayrı bir düzenleme istiyoruz. Uygulamada da problem çıkarılmayacak düzenlemelere ihtiyacımız var. Çocuklarımıza yapılan yardımlar ne yazıkki onlara gitmiyor. Kendi ayaklarımızın üzerinde durduğumuz için bazen çok zorlanıyoruz. Sosyal hizmetlerin çok desteği oluyor lakin yeterli gelmiyor. Kadın olarak bize bağlanan maddi bir destek yok.  
Kadın çok güçlüdür. Annelik damarı tuttuğunda aslan kesilebilecek babada olmadığı zaman babanın yerini doldurabilecek güçtedir. Kadın annedir. Herşey annede başlıyor aslında. Çocuklarını sevgi ile büyüten, doğruyu  yanlışı gösteren anneler oldukça toplumumuz daha güzel bir hale gelecektir. Kadın mucizedir.
"Toplumumuzun kafasını değiştirmemiz lazım"
Kadınlarımıza diyebileceğim eğer kurtarılabilecek bir evliliğiniz varsa bir şans daha verebilirsiniz. Ama yoksa ne çocukları nede kendinizi bu uğurda heba etmeyiniz. Hepimiz severek evlenip en sonunda  kanlı bıçaklı oluyoruz. Neden? Çünkü kadının değeri yok onların gözünde. Bizim toplumuzun kafasını değiştirmemiz lazım. Kadının değerin herkes farkına varılmalı. hannede başlıyor aslında. " 

"Kalbinizde Alah varsa sakın korkmayın."
-"9 yıl önce boşandım. 3 tane kızım var. Çok zor günler geçirdik. Hem madden hem manevi yönden çok sıkıntılar çektirk çok şükür şuan her şey yoluna girdi. Ne yazık ki insanlar kadına hiç değer vermiyor. Özellikle ayrılmış kadınlara bir başka bakıyorlar. Evliyken, bir ailen varken bir hanımefendi gibi bakan insanlar, bir anda arkasını döndüler. Senden daha önce alışveriş yapanlar alışverişi kesti, evine gelip gidenler gelmek istemiyor. Ailen annen baban bile seni istemiyor hatta çocuklarını hiç istemiyor. O yüzden boşanmış kadınlara hayat bir nebze daha zorlaşıyor. Ülkemizde çok güzel haklar verildi kadınlara. Çocuğunu dünyaya getiren kadına belli bir miktar para yardımı, annesi veya babasına bakana para yardımı gibi bir çok haklar geldi. Ama şöyle bir durum varki bunlar hem çalışıyorlar hemde eşleri destekçi oluyor. Ben boşandım 3 tane kız çocuğum var, hiç bir mesleğim yok. Annem babam da bizi sitemedi. Liseye giden üç çocuğumla ortada kaldım. Anne babamdan sonra devletime sığındım. Kaymakamlığa gittim bana eşin öldümü diye sordular hayır diye cevap verince babamı sordular. Sonuç olarak bana hiç bir yardım bağlamayacaklarını belirttiler. Boşanmasaydım çocuklarım için  devlet bana para verecekken, şuan en kötü durumda olan bana para yok dedildi. Devletimizden bu yönde özellikle yardım istiyorum. 
İlk boşandığım zamanlar bir bileziğim vardı onu bozdurup kendi çabamda  birşeyler yapmaya çalıştım. Gittim kendime bir dikiş makinası aldım. Aklıma gelen herşeyi diktim. Sonrasında yemek yaptım, çocuk baktım bu şekilde ayakta durmayı başardım. İlk zamanlar çok zorlandım ama şuan dikiş alanında epey yol kattettim ve bu mücadeleyi başarıyla sürdürüyorum. 'Üzülme Allah Seninle beraberdir' ayetini okudum ve hiç bir zaman yıkılmadım. Kalbinizde Alah varsa sakın korkmayın. "
"Erkeklerdeki olan gücün bizde olduğuna inanıyorum"
-"2 kız çocuk annesiyim. Herşeyi farkına vardıktan sonra sakinlikle, olayları kabul ederek bu raddeye gelebildim. Çok zor dönemlerden geçtim ama iyiki geçmişim daha güçlü oldum.  Biz olmazsak erkekler olmaz. Öncelikle bütün bayanlarımız bunun farkında olmalı. Biz kendi başımıza ayaklarımızın üstünde durabilir, gezebiliriz, istediğimiz herşeye ulaşabiliriz. Erkeklerdeki olan gücün bizde olduğuna inanıyorum. Erkeklerin arkasında değil bir adım önündeyiz. Bir anneyiz, onların dünyaya gelme sebebide biz olduğumuz için herşeyi yapabileceğimize inanmalıyız. Geçmişi düşünmeden, gelecekte daha güzel yerlerde olabileceğimiz düşüncesiyle hareket etmeliyiz." dediler.

Güneş spor Kadın Kolları Başkanı ve sosyal yardımlaşma gurubu ihtiyacın olmayanı ihtiyacı olana verelim yöneticisi Kısmet Sağlam 5 Aralık Kadın Hakları ile ilgili yaptığı açıklamada ise her kadın özel ve değerlidir dedi. 
Açıklamasında; 5 Aralık Kadın hakları günü kapsamında klip üyelerimiz başkan ve başkan yardımcılarımızla birlikte günün anlam ve önemine dikkat çekecek bilgileri, madur edilmiş, toplumdan itilmiş  ve hakları elinden alınmış kadınlara neler yapabileceklerini onlara verilen eşit hakları nasıl kullana bileceklerini konuşup anlatmaya çalıştık.
Ve kadının toplumdaki yerine bir nebze dikkat çekmeye çalıştık her kadın özel ve değerlidir.
Bizler toplumun önemli bireyleri olarak erkekler ile eşit haklara sahibiz onların haklarına saygı duyuyoruz kendi haklarımızada saygı istiyoruz böyle olduğunda cinsiyet ayrımcılığı ortadan kalkar." dedi.
Programa katılanlar arasında; Gamze Kuşoğlu, Zeynep Altınay, Betül Taktak, Zeybep Soydemir, Selma Cin, Tuğba Muslu, Yasemin Güven, Hatice Ataman, Burçin Köroğlu, Seda Kalemtaş, Sevgi Apaydın, Selime Çakır yer aldı. 
Öte yandan Güneş Spor Kadın Kolları "Mutsuz Kadın, Umutsuz Gelecektir" sloganıyla programa son verdiler.

dsc_0555.jpg


Bu haber toplam 2540 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.