'YELEĞİMİN İÇ CEBİ' OKUYUCUYLA BULUŞTU

'YELEĞİMİN İÇ CEBİ' OKUYUCUYLA BULUŞTU

Bozüyüklü yazar Emel Altınay Yılmaz’ın “Yeleğimin İç Cebi” adlı öykü kitabı yayımlandı. Yazarın ilk göz ağrısı olan kitabın içerisinde...

A+A-

Bozüyüklü yazar Emel Altınay Yılmaz’ın “Yeleğimin İç Cebi” adlı öykü kitabı yayımlandı. Yazarın ilk göz ağrısı olan kitabın içerisinde yirmi beş adet kısa öykü bulunuyor.  “Yeleğimin İç Cebi” tüm internet kitapçılarında satışa sunuldu.
Öykücülükte en büyük ustasının Sait Faik Abasıyanık olduğunu söyleyen yazar nasıl ve neden yazdığını gazetemize anlattı. Yazar Emel Altınay Yılmaz açıklamasında;  "Benim de öykü kahramanlarım bir edebiyat tabiri olan “küçük adam” yani yolda sokakta gördüğümüz emekçiler, sefil çocuklar, kadınlar, işçiler...) Dokunup ulaşabildiklerimiz. Öykü sizsiniz, benim, komşunuz ya da yoldan geçen elleri nasırlı, yanakları sabah ayazından kurumuş, yine de gözlerinde umudun güldüğü o simitçi çocuk...


Hayatın gerçeği bu küçük insanlar benim en büyüklerim, en kahramanlarım. Onların içsel dünyalarını konuşturmak, kaygılarını, yaşama tutunuşlarını anlatmak bana iyi geliyor. Edebiyatçı olarak bu benim misyonum.
Öykülerimin dili ; açık ve anlaşılır, üslubu; sade, zaman zaman anlatımda sürrealist betimlemeler var ama bu akışı bozmuyor, eğreti durmuyor hikayenin içinde. Kelimeler gelip kalemin ucuna oturuyorlar sanki müdahale etmek istemiyorum o esnada. Divan şiiri sevdamın etkileri bu satırlarda hissediliyor.
Göz dolduran, tebessüm ettiren duyguların ön planda olduğu kalbinize dokunan sıcacık anlatılar bunlar. 
Öykü yazın türünün zor çocuğu diyen yazar, romanda sayfalar dolusu anlatamadığınız şeyi öyküde bir sayfa içinde verir öykücü. Tadı damakta kalır bittiğinde. Ama silkeler ve düşündürür. Edebiyatın her türünün ayrı bir emek gerektirdiğini de eklemeden edemiyor. İleride yazacağı romanlara da açık kapı bırakıyor. Neden yazdığıma gelince bu soru neden nefes alıyorsunuzla aynı anlamı taşıyor benim için. Ömrümle yazı aynı düzlemde yani. Yazarken yaşayanlardanım" dedi. 
Yazar Yılmaz'ın eğitimi,  AÜ Isparta MYO’lu Elektronik Bölümü, ardından Anadolu Üniversitesi AÖF Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden de mezundur. Halen Bozüyük’te ikamet eden yazar evli ve bir kızı var. 
Şu an ikinci kitabının çalışmalarını sürdüren yazarımıza biz de kolaylıklar diliyor ve okuru bol olsun diyoruz.

70943084_1403256379824102_5253999876487774208_n-(1)-001.jpg

Bu haber toplam 3390 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.