YÜREKLERE DOKUNUYORLAR

YÜREKLERE DOKUNUYORLAR

Bozüyük'te sosyal medya üzerinden grup kurarak duyarlı vatandaşları bir araya toplayan grup yöneticisi ihtiyaç sahibi vatandaşların sesi oldu. "İhtiyacı...

A+A-

Bozüyük'te sosyal medya üzerinden grup kurarak duyarlı vatandaşları bir araya toplayan grup yöneticisi ihtiyaç sahibi vatandaşların sesi oldu. "İhtiyacı olmayanı ihtiyacı olana verelim" ismiyle kurulan gruba üye olan duyarlı vatandaşlar ilçede yaşayan yardıma muhtaç olan insanlara her alanda destek oluyor. 13 bin üyeye sahip grup açıldığı günden itibaren ihtiyaç sahibi birçok insana ulaştı. Grup üyelerinin bu desteği ile hem yardıma muhtaç insanların hem de sokak hayvanlarının ihtiyaçları karşılandı. 

26105623_10212934123802691_1521846407_n-(1).jpg
Bozüyük ile sınırlı kalmayarak çevre il ve köylere de ulaşmaya çalışan grup üyeleri bugüne kadar birçok ihtiyaç sahibini sevindirdi. Duyarlı vatandaşlar grup aracılığıyla Bozüyük'te bulunan ihtiyaç sahiplerine gıda, giyim, kırtasiye gibi ihtiyaç malzemelerinin yanında iş bulma gibi birçok konuda da yardımda bulunuyorlar. Bunun yanında evlenecek kızlara çeyiz yardımı yapılırken bayramlarda da ihtiyaç sahibi ailelerin çocukları için para toplanarak bayramlık kıyafetler alınıyor.

untitled-3-002.jpg

Ayrıca ihtiyaç sahibi insanların yanında sokak hayvanlarını da düşünen grup üyeleri sokak hayvanları için barınak ve mama temin ediyor.
Grubun açılış amacı ve yapılan yardımlarla ilgili açıklamalarda bulunan grup yöneticisi Kısmet Kolivar Sağlam açıklamasında; "10 ay önce kurduğum bu grup şu anda 13 binden fazla üyesiyle birlikte kalplere dokunuyoruz. İhtiyaç sahibi insanları ve sokak hayvanlarını mutlu edebilmenin gururuyla aktif olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Zengin çok mala sahip olan değil, şükrünü bilip onu ihtiyaç sahibi kardeşiyle paylaşandır. Ben bu grubu kurmadan önce de çevremde yaşayan ihtiyaç sahiplerine elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyordum ama içim rahat değildi. Çünkü bunlar sadece benim bildiklerimle sınırlıydı. Ben ise bilmediğim sesini duyuramayan insanlara da ulaşmaya çalışmanın yollarını aradığım bir gecede bir anda aklıma bu grubu açmak geldi. Kendimce bir grup kursam ve adını da 'İhtiyacı olmayanı ihtiyacı olana verelim' olarak açsam diye düşündüm ve bir an önce de bu düşüncemi gerçekleştirmeye karar verdim. 'İhtiyacı olmayanı ihtiyacı olana verelim' şekliyle düşündüğüm bu isim ilk aklıma gelendi, çünkü yaptığımız şey zaten buydu.

26133305_10212934123842692_1747969443_n-(1).jpg

Sayfayı kurar kurmaz bir haftada sayımız 4 bine ulaştı. Yapmaya çalıştığım yardımlaşmalarım hızlı bir şekilde yolunu bulduğuna inanıyorum. Bozüyük içi, Bilecik, Eskişehir ve birçok köye yardım etme imkânı bulduk. Başlıca amacım insanları deşifre etmeden ve incitmeden yardım yapmak. Kişilerin bilgileri saklı kalıyor. Grup tarafından yapılan yardımları mini ekibimle birlikte aracılık yaparak yerlerine ulaştırmaya çalışıyoruz. Asıl kahramanlar gruptaki gönlü zengin hayır severlerdir. Onlar destekleyip bana güvenmeselerdi başaramazdık. Onların desteği ile şuan bu noktaya geldik, hepsine çok teşekkür ediyorum. Bunun yanında ne zaman çaresiz kalsak Sayın Belediye Başkanımız Fatih Bakıcı bizlerin yanında oldu ve Eşi Emine Bakıcı tüm imkânlarını bize sundular, verdikleri destekler için onlara minnettarım. Bozüyük ve çevresi için daha fazla ne yapabiliriz diye daima çalışıp ulaşabildiğimiz kadar gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşacağız. Onlara 'yalnız değilsiniz, Bozüyük halkı sizi öğrendi ve önemsiyor' demek en büyük mutluluğumuz. Madden ve manen gücümüz yettiğince bu yolda yürümeye devam edeceğiz" dedi.

26108269_10212934123922694_509034058_o-(1).jpg
Bursa’ya kadar ulaştılar
Her geçen gün büyüyen ‘İhtiyacı olmayanı ihtiyacı olana verelim ailesi’ ayrıca Bursa'daki bir köy okuluna kadar ulaştı. Köy okulunda ki öğrencilerin kışlık şapka, atkı ve benzeri ihtiyaçlarını da yine el birliğiyle toplayarak sahiplerine ulaştırdı. 

Bu haber toplam 2944 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.