Bozüyük Belediyesi, basını susturma kampanyasına devam ediyor

Bozüyük Belediyesi, basını susturma kampanyasına devam ediyor

CHP’li Bozüyük Belediyesi, hakkında çıkan haberlerle ilgili noter aracılığıyla ihtarnameler göndererek basını susturma kampanyasına devam ediyor. Milletin parasını noterlerde harcayan Bozüyük Belediyesi israfa sebebiyet veriyor.

A+A-

CHP’li Bozüyük Belediyesi, hakkında çıkan haberlerle ilgili noter aracılığıyla ihtarnameler göndererek basını susturma kampanyasına devam ediyor. Milletin parasını noterlerde harcayan Bozüyük Belediyesi israfa sebebiyet veriyor. 
Bilindiği üzere; Bozüyük Belediyesi tarafından ‘Hal projesi çöktü’ başlıklı haberimize noter tasdikli ihtarname gönderilerek düzeltme yapılması istenmişti. Konuyla ilgili gereken cevabı vermemizin ardından ‘Özgür basın’ istemeyen CHP’li Bozüyük Belediyesi bu kez ise ‘CHP’li ilçe başkanına kıyak iddiası!’ başlıklı haberimize yine masraf yaparak ihtarname gönderdi. Düzeltme isteyen Bozüyük Belediyesi haberimizin kamuoyunda algı oluşturmaya yönelik olduğunu iddia etti ve ‘Yapılan haber; Cumhuriyet Halk Partisi, Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu ve Bozüyük Belediyesi hakkında toplum nezdinde olumsuz bir kanaat oluşmasına neden olmaktadır” ifadesine yer verildi. 
Bahse konu haberimizde; Naim Bayırbaşı isimli vatandaşın iddiaları yer almasına rağmen Bozüyük Belediyesi’nin konuyu çok başka yerlere çekmesi bir kez daha haber anlayışlarının çöktüğünü gözler önüne serdi. Öyle ki; sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Naim Bayırbaşı, iddia ve isteklerinin gazetemizde yer almasını talep etmiş istek ve izni doğrultusunda haberleştirilmiştir. Daha sonra Bozüyük Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Birimi ile irtibata geçilerek vatandaşın iddiasına yönelik ilgili birim müdürü veya başkan yardımcısı ile görüşme talep edilmiştir. Ancak, konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmak istemediklerini bildirmişlerdir. Haberimizde de Bozüyük Belediyesi’nce açıklama yapılmak istenmediği aynen yazılmıştır. 

Yaşanan bu gelişmeler doğrultusunda; Bozüyük Belediyesi’ne bir kez daha açıklama yapabileceklerini hatırlatıyor ve vatandaşın iddialarına cevap verilmesinin, CHP ilçe başkanına kıyak yapılıp yapılmadığına dair söylentilere açıklık getirilmesinin kamuoyunun faydasına olacağına inanıyoruz. Zira, gazetemize gönderilen düzeltme metninde kıyak yapılmadığına dair bir bilgi olmadığı gibi iddia sahibi Naim Bayırbaşı’na da herhangi bir bilgi verilmediği öğrenilmiştir. Süreç doğal seyrinde ilerlerken Bozüyük Belediyesi’nin gazetemize yönelik ihtarnamelerini basını susturma politikalarının emareleri olarak değerlendiriyor, kendilerini yanıltıcı tutum ve davranışlardan kaçınmaya davet ediyoruz. 
Ayrıca, seçim kampanyası döneminde eski belediye başkanı ve yönetime ilişkin kıyak, usulsüzlük, rant gibi eleştirilerde bulunan Mehmet Talat Bakkalcıoğlu’na “Seçim kampanyası süresince dönemin belediye başkanı ve yönetimiyle ilgili ortaya attığınız iddialar o dönemin başkan ve yönetimiyle ilgili toplum nezdinde olumsuz bir kanaat oluşmasına neden olmamış mıdır?” diye sormak gerekiyor. Nitekim; M. Talat Bakkalcıoğlu’nun 31 Mart yerel seçimlerinden kısa bir süre önce yaptığı mitingte mevcut belediye başkanı ve yönetimine yönelik ‘160 proje yaptım diyorsa yalandır’, ‘Aldıkları paralar fahiş’, ‘Halkımızın parasını çarçur etmeyeceğiz’, ‘Başkanın ekibi kendini yanıltıyor’, ‘Parasını ödemediği konağı açmaya hakkı yok’, gibi söylemleri sadece bazı örneklerdir.   
Görüldüğü üzere, muhalefetteyken rakibine acımasızca saldıran Bakkalcıoğlu ne belediyenin ne de zamanın belediye başkanıyla ilgili toplumda olumsuz bir kanaat oluşmasına neden olabileceğini düşünmemiştir. Bakkalcıoğlu’nun bu eleştirileri gazetemizde yer almış ve dönemin belediyesi ne ihtarname göndermiştir ne de düzeltme talep etmiştir. Ama Bakkalcıoğlu kendisi başkan olunca en ufak habere tahammül edemiyor.  Ayrıca, noterden masraf yaparak belediyenin lüzumsuz harcama yapmasına neden oluyor. 
Gelinen süreçte, bahse konu haberimizi ve belediye tarafından gönderilen düzeltme metnini aynen yayınlıyoruz ve takdiri her zaman olduğu gibi kamuoyuna bırakıyoruz. 
-CHP İlçe Başkanına kıyak iddiası!-
Bozüyük terminalinde yazıhanesi olan Naim Bayırbaşı, Bozüyük Belediyesi’nin terminale yaptığı ek giriş kapısıyla CHP İlçe Başkanı İhsan Esel’e kıyak yapıldığını iddia etti.
Naim Bayırbaşı, otogarda yazıhanesi olan CHP’li İhsan Esel’in belediye imkânlarını kullanarak kendisine rant sağladığını öne sürerek belediyenin ise şikâyetlere kulak tıkadığını öne sürdü. İşlerinin kötü olduğunu ve siftah yapmadan evlerine gittiklerini aktaran Naim Bayırbaşı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Belediye Başkanı M. Talat Bakkalcıoğlu’na ‘Peşkeş mi çekiliyor?’ diye sordu. Bayırbaşı, açıklamasının devamında şunları kaydetti:
“Bozüyük Belediyesi neden Kamil Koç yazıhanesinin giriş çıkış kapısı açtı? Biz burada siftah yapmadan eve gidiyoruz. Gelen Kamil Koç’tan bilet alıyor ve geri kalan altı yazıhane siftah yapmadan gidiyor. Bu kapıların eski haline getirilmesi için belediye görevlilerine, başkan yardımcılarına söyledik ve kimse bizi takmıyor. Burada tek Kamil Koç mu var? Sayın Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu'na soruyorum ‘İlçe başkanına peşkeş mi çekiliyor?’ Çekiliyorsa biz neden buradayız? Sadece Kamil Koç satsın biletleri. İlçe başkanı sayın İhsan Esel kapıyı neden açtırdı, belediye başkanı neden kabul etti? İsmail Sağıroğlu kapının başka yerden açılmasını söylemesine rağmen neden Kamil Koç’un yanından açıldı? Madem karşılıklı açılacaktı Kamil Koç yazıhanesi neden yıkılmadı? Zeki beyin yazıhane yıkıldı çünkü bu işler menfaat işleri. Bu kapıların eski yerlerine açılmasını talep ediyorum. Yeni açılan kapının acil çıkış kapısı olmasını talep ederim" ifadelerini kullandı. Öte yandan, konuyla ilgili ulaştığımız belediye yetkilileri herhangi bir açıklama yapmak istemediklerini bildirdi. 
-Bozüyük Belediyesi’nin gönderdiği düzeltme metni-
08.12.2020 tarihinde www.bozuyukhaber.com.tr adlı internet sitesinde ‘CHP’li ilçe başkanına kıyak iddiası!’ başlığı altında yapılan haber; Cumhuriyet Halk Partisi, Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu ve Bozüyük Belediyesi hakkında toplum nezdinde olumsuz bir kanaat oluşmasına neden olmaktadır. Kamuoyu bilmelidir ki; Haber tamamen asılsız kişisel yorumlara dayalı olarak yapılmıştır. Otogardaki giriş-çıkış, peron ve çevre düzenlemeleri Ulaştırma Bakanlığının yazıları ve ilgili mevzuat çerçevesinde düzenlenmiş bu çalışmalar Mayıs 2020’den önce bitirilmiştir. İçerideki bilet satış yerleri 7 Ekim 2020’de yeniden açık ihaleye çıkarılmış ve her firma dilediği yeri kiralamıştır. Bu nedenle Naim Bayırbaşı isimli şahsın açık artırma usulü ile yapılan kira ihalesinde istediği yeri kiralayabilmesinde yasal hiçbir engel yok iken sonrasında bu şekilde hiçbir dayanağı olmayan söylemleri asılsız ve mesnetsizdir ve kesinlikle haber niteliği taşımamaktadır. 
Yapılan haber başlığı ile toplumun algısı ile oynandığını, yapılan haberin doğru ve tarafsız habercilik anlayışı ile bağdaşmadığını, hukuki ve cezai tüm haklarımızı saklı tutarak kamuoyuna saygılarımızla duyururuz.
 


Bu haber toplam 7404 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum