GAZİLER GÜNÜ DÜZENLENEN TÖREN İLE KUTLANDI

GAZİLER GÜNÜ DÜZENLENEN TÖREN İLE KUTLANDI

19 Eylül Gaziler Günü Bozüyük'te küresel salgın tedbirleri nedeni ile maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyularak kısıtlı katılımla yapılan tören ile kutlandı.

A+A-

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen tören Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başlarken şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti.
Törende Bozüyük Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı İsmail Topal günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaparak "19 Eylül İstiklal Savaşı gazilerimizin, Kore gazilerimizin, Kıbrıs gazilerimizin, asker, polis tüm malul gazilerimizin, 15 Temmuz gazilerimizin şeref günüdür. Sizler Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşayan birer temsilcilerisiniz. 19 Eylül Türk kahramanlığının, Türk vatanseverlikle cesaretinin en büyük Gazi Mustafa Kemal Atatürk’le bütünleştiği ve taçlandığı bir gündür. Kahraman gaziler, Gaziler Günü’nüz kutlu olsun" dedi.
Törenlere, Bozüyük Kaymakamı Hasan Yaman, Garnizon Komutanı Bkm. Yzb. Hamdi Ferhat İnanç, Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Fındık, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Serkan Aktay, Kent Konseyi Başkanı Nurettin Oydu, şehit yakınları, gaziler ve gazi aileleri, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

whatsapp-image-2020-09-19-at-10-59-32-10-1.jpeg


Bu haber toplam 16224 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.