“TÜRKİYE YENİLMEZ”

“TÜRKİYE YENİLMEZ”

Bozüyük Ak Parti İlçe Başkanı Hüsnü Ersoy; “15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü”  nedeniyle bir mesaj yayınladı.

A+A-

Bozüyük Ak Parti İlçe Başkanı Hüsnü Ersoy; “15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü”  nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Yayınladığı mesajında, 'Bıyıkları henüz terlememiş gençlerden, 70 yaşındaki ihtiyarlara, korkusuzca ölüme yürüyen kadınlarımıza, işçisinden patronuna, köylüsünden şehirlisine kadar milletimizin tüm fertleri parti, meşrep, siyasi görüş farkı gözetmeksizin darbeciler karşısında tek vücut olmuştur.' diyen Başkan Ersoy, Ne 15 Temmuz gecesi yapılanları unutacağız ne de yapanların yanına bırakacağız ifadelerini kullandı.

Başkan Hüsnü Ersoy; "Ülkemiz; 15 Temmuz 2016 tarihinde millî iradeyi, demokrasiyi, hukuk devletini ve halkımızın sarsılmaz birliğini hedef alan tarihin kaydettiği en büyük ihanet girişimine, menfur bir kalkışmaya maruz kalmıştır. Hain FETÖ terör örgütünün şer çetesi mensupları tarafından milletin silahlarını yine bu aziz ve fedakâr millete doğrultmak suretiyle  milleti vatansız, bayraksız, devletsiz bırakma niyetiyle yapılan bu hain girişim, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN liderliğinde milletin iradesi ve  devletin kararlılığı karşısında başarısız olmuştur.
Milletimiz, üzerine açılan ateşlere, atılan bombalara, yöneltilen tehditlere, gözlerinin önünde vurulan insanlara rağmen asla geri adım atmamış, meydanları darbecilere bırakmamıştır.
Milletimiz, Emniyet Teşkilatımızın mensuplarıyla ve darbecilere karşı harekete geçen Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarıyla el ele vererek, bu darbe girişimine karşı tarihî bir duruş sergilemiştir.
Tankların etkisiz hâle getirilmesi başta olmak üzere dik duruşlarıyla memleketine ve geleceğine sahip çıkan milletimiz, gece boyunca sayısız kahramanlık destanları yazmıştır.
Bıyıkları henüz terlememiş gençlerden, 70 yaşındaki ihtiyarlara, korkusuzca ölüme yürüyen kadınlarımıza, işçisinden patronuna, köylüsünden şehirlisine kadar milletimizin tüm fertleri parti, meşrep, siyasi görüş farkı gözetmeksizin darbeciler karşısında tek vücut olmuştur.
Darbe teşebbüssünde bulanan hainlerin karşısına dikilen vatandaşlarımız önlerinde arkalarında, sağlarında sollarında onlarca kişi vurularak yaralanmasına, şehit olmasına rağmen sabaha kadar yerlerini terk etmemişlerdir.
O gece aziz milletimiz ülkemizin geleceğine ve kendi karar verme yetkisine sahip çıkmıştır.
15 Temmuz gecesi yaşananlar aslında haç ile hilalin, imanla inkarın, hak ile batılın, küfür ile tevhidin savaşıydı. Allaha şükürler olsun ki bu millet bayrağımızı yere indirtmedi, vatanı böldürtmedi, demokrasi ve milli iradesine canı pahasına sahip çıktı.
Türkiye’yi parçalayacaklarını, devleti teslim alabileceklerini sanarak, 15 Temmuz gecesi harekete geçen Fetöcü hainler, ertesi gün akşam olmadan milletimiz tarafından hüsrana uğratılmışlardır.
Bu darbe girişimi milletimize, Meclisimize, demokrasimize, Cumhuriyetimize, aydınlık yarınlarımıza ve şanlı ordumuza karşı yapılmıştır.
Türkiye böyle bir darbe girişimi karşısında dahi yolundan şaşmayan, hedeflerinden uzaklaşmayan, irtifa kaybetmeyen ve kendi kararlarını kendi veren güçlü ve bağımsız bir ülkedir.
Ecdadımızın tarihte gösterdiği şanlı mücadele, milletimizin 15 Temmuz gecesi tüm farklılıklarını geride bırakarak tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet ilkeleri etrafında birleşerek yaptığı kahramanlıklar yaşadığımız badireleri atlatmamızda ve istikbale yürüyüşümüzde bizlere ilham kaynağı olmaya devam edecektir.
Buradan belirtmek isterim ki; ne 15 Temmuz gecesi yapılanları unutacağız ne de yapanların yanına bırakacağız.
O gece; vatan için can veren kahramanları da;
Dost ve demokrat görünüp cunta borazanlığı yapan riyakârları da unutmayacağız.
O gece; elinde bastonu ile sokağa koşan Hacı amcaları da;
Tankların arasından sıvışıp kaçarak televizyon karşısında kahve yudumlayanları da unutmayacağız.
O gece; darbenin başladığı ilk anlarda teşkilatlarına ‘‘meydanlara inin ve devletinize sahip çıkın” talimatı veren genel başkanları da; 
Ortada seçim dahi yokken ‘’ Temmuz’da başbakan olacağım’’ diyen genel başkanları da unutmayacağız.
O gece; boynuna doladığı bayrağı ile kurşunların üzerine yürüyen kadınlarımızı da;
Pencereye çıkıp tankları alkışlayan demokrasi düşmanlarını da unutmayacağız.
Andolsun ki;
15 Temmuz gecesi şehit olan Ömer Halisdemirleri, Abdullah Olçakları, İlhan Varankları, Zeynep Sağırları, Kübra Doğanayları, Cennet Yiğitleri de;
15 Temmuz’a tiyatro diyen vatansızları da unutmayacağız.
O karanlık gecede, vatan uğruna canlarını vermekten imtina etmeyen 251 şehidimizi rahmetle, her biri bir dağ gibi 2 bin 193 gazimizi saygıyla hatırlayacağız.
Seyit Onbaşı, Sütçü İmam, Şerife Bacı, ve diğer tüm kahramanlarımız gibi onları da nesiller boyu minnetle, gururla anacak, aziz hatıralarını daima yaşatacak ve bize emanet bıraktıkları ailelerini gözümüz gibi esirgeyeceğiz.
Uğruna canlarını ve kanlarını verdikleri demokrasimizi ve Cumhuriyetimizi korumak için, cuntacılardan ve destekçilerinden hesap sormaya devam edeceğiz.
Bu duygu ve düşüncelerle;
15 Temmuz'un yıldönümünde bizlere istiklalimizi ve istikbalimizi sağlayan Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları ile 15 Temmuz şehitleri başta olmak üzere, bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan kahraman gazilerimizi bir kez daha sonsuz minnet, şükran, rahmet ve saygıyla yâd ediyorum. 
Gazilerimize şükranlarımı sunuyor sağlıklı uzun ömürler diliyorum.
Şehitlerimizin aziz hatıralarına ve kanlarıyla müşerref kıldıkları bu topraklara sahip çıkmaya devam edeceğiz.
15 Temmuz'u unutmayacağız, unutturmayacağız.
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde En büyük gücümüzün milletimizin birliği, beraberliği ve kardeşliği olduğunun bilinciyle hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.
Buradan tüm Türkiye düşmanlarına şunu hatırlatmak istiyorum: “TÜRKİYE YENİLMEZ”

Bu haber toplam 4178 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.