'Ucuz kahramanlığa soyunuyorlar'

'Ucuz kahramanlığa soyunuyorlar'

AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, Küre Köyü’nde kurulması planlanan çimento fabrikasına ilişkin "arkasında iktidar, hükümet veya idare yetkili kimse yoktur.

A+A-

AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, Küre Köyü’nde kurulması planlanan çimento fabrikasına ilişkin "arkasında iktidar, hükümet veya idare yetkili kimse yoktur. Arkasında biz durmadık, Valilik durmadı, başka bir kurum durmuyor" diyerek “Bende milletvekili olarak burada çimento fabrikasının kurulmasının gereksiz olduğunu düşünüyorum.” dedi. 

Muhalefet partilerinin çimento fabrikası üzerinden algı yapmaya çalıştıklarını ifade eden Milletvekili Selim Yağcı, “AK Parti, çimento fabrikasının kurulmasından yanaymış gibi tatlı su kurnazlığı yapıyorlar, ucuz kahramanlığa soyunuyorlar, bunu kabul etmemiz mümkün değil.” ifadesini kullandı. 

“Bir bardak suda fırtına kopartıyorlar”

Milletvekili Selim Yağcı, konuyla ilgili gazetemize yaptığı açıklamada:

“Bir vatandaş daha önceden oradaki arazileri toplamış ve beton gaz fabrikası kurmuş. Daha sonra çimento fabrikasına dönüştürmek için müracaat ediyor. İdari yollarla müracaatını yapmış. Devlet bu denetlemeleri her şeyi yapıyor. Bunlar her zaman olduğu gibi yine bir bardak suda fırtına koparıyorlar. Sanki AK Parti, mevcut hükümet, iktidar, devlet idareleri bunu kabul etmiş bunlarda bunun karşılığında çiftçinin yanındaymış gibi bir tatlı su kurnazlığı yapıyorlar. Buralar tarım arazisi, Söğüt hem tarihi hem tarımsal bir alan. Bende milletvekili olarak burada çimento fabrikasının kurulmasının gereksiz olduğunu düşünüyorum. Ama burada girişimcinin de kendine özgü hakları var. Adam bu prosedürü kullanacak ama bunun arkasında iktidar, hükümet veya idare yetkili kimse yoktur. Arkasında biz durmadık, Valilik durmadı, başka bir kurum durmuyor" dedi.

“Çimento fabrikası kurulacaksa Küre toprakları olmaması lazım”

Yağcı açıklamasının devamında "Daha önceki süreçlerde vatandaş tarlasını satmış adam yıllardır 300 dönüm arazi toplamış. Buraya çimento fabrikası kurmak istiyorum diye müracaat etmiş süreci bekliyor. Ama buna ilişkin olarak, sanki bunlar buna karşı diyerek karşı bir algı ile kabul edilmişte bunlar vatan kurtaran kahraman konumuna girmek istiyorlar. Küre’den, Söğüt’te oradaki yaşayan çiftçi kardeşlerimizde bizim en kıymetlilerimiz. Orada toprağa, çevreye verilecek bir zararı bizim kabul etmemiz mümkün değil.  Ama bunlar tatlı su kurnazlığı yaparak sanki bu birileri tarafından kabul edilmiş, destekleniyor da bunlarda karşılarındaymış gibi bu süreç itibariyle normal her vatandaşın her girişimcinin sahip olduğu haklar çerçevesinde hakkını kullanacak. Ama benimde özel anlamda düşünüldüğünde Selim Yağcı olarak, bir çiftçi çocuğu olarak düşündüğümüzde eğer bir yere çimento fabrikası kurulacaksa burası Küre bölgesinin toprakları, Söğüt bölgesinin toprakları olmaması lazım. 

“Çiftçimizin uygun görmediği bir şeyin yanında olmamız söz konusu olamaz”

Bilecik’te iki tane çimento fabrikamız var. Biz çimento fabrikası üstü olarak düşünmüyoruz. Evet bugün çimento fabrikalarının filtre sistemleri, diğer şeyleri oluyor ama yarın tersini de düşünüyoruz. Tarım arazilerimizin yok olmasına bizde karşıyız. Ama arkadaşlar soru önergesi mecliste vererek, sanki bakanlıklar bu işi yönetiyormuş gibi bir şey yapıyorlar. Bakanlıklar bu işin denetimini yapıyor, olması noktasında teşvik edici bir unsur yok. Yani Çevre Şehircilik İl Müdürlüğümüz bünyesinde bu işin incelemeleri diğer şeyleri Vali Beyin genel koordinasyonunda devam ediyor ve muhtemelen de bu değerlendirmeler sonucunda burada biz insanımızın, çiftçimizin uygun görmediği bir şeyin yanında olmamız söz konusu olamaz. Ama ucuz kahramanlığa soyunuyorlar. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Toplumda böyle algı oluşturmalarını da kabul etmiyoruz.” İfadelerine yer verdi.

Bu haber toplam 3405 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.