YENİŞEHİR YOLUNDA FİLM BAŞA SARDI

YENİŞEHİR YOLUNDA FİLM BAŞA SARDI

AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, Bilecik-Yenişehir yol çalışmasını gerçekleştiren müteahhit firmanın tasfiye istemesi sebebiyle yeniden ihale...

A+A-

AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, Bilecik-Yenişehir yol çalışmasını gerçekleştiren müteahhit firmanın tasfiye istemesi sebebiyle yeniden ihale yapılacağını bildirdi.

İhaleleri yaz boz tahtasına dönen ve müteahhitlerden çekmediği kalmayan Yenişehir yoluyla ilgili kötü haber geldi. Milletvekili Selim Yağcı, gazetemize yaptığı açıklamada, ihaleyi alan firmanın ekonomik sıkıntıya düştüğünü ve ilgili yasadan faydalanarak tasfiye istediğini belirtti. Konuyla yakından ilgilendiğini anlatan Mv. Yağcı, yüklenici firmanın tasfiye işleminin tamamlanmasının ardından ‘Acele ihale’ metoduyla yeniden ihale yapılacağını söyledi.  

Planlanan süreçte herhangi bir aksilik olmazsa yeni müteahhidin Eylül veya Ekim ayında sahada olacağını ifade eden Milletvekili Selim Yağcı, konuya ilişkin şunları kaydetti:

ACELE İHALE YAPILACAK!

“Yenişehir yoluyla ilgili geçtiğimiz dönemlerde ‘Para yok’ denildi. Ancak, ben Kızılcahamam’da Cumhurbaşkanımızla görüştüm ve müteahhidin tüm parası ödendi. Bu dönemki parası da hazır ama müteahhit çalışamayacak durumda, tasfiye isteminde bulundu. Maliye Bakanlığı, tasfiyeyi bu hafta içerisinde kabul edecek zannederim. Tasfiyeyi bitireceğiz ve ‘Acele ihale’ metodu ile yeniden ihale yapılacak. İnşallah o süreçlerde de bir şey olmaz, ödenek derdimiz yok. Genel müdürlük üç tane güçlü müteahhidi çağıracak ve alacağı teklife göre işi verecek. Genel müdürü ikna ettik, zannederim Eylül veya Ekim ayında yeni bir müteaahit alana sokulacak.

FİLM BAŞA SARDI!

Cumhurbaşkanımızla görüştükten sonra aslında hiçbir sorun kalmamıştı ama şuan iş başa döndü. Yüklenici firmanın ekonomik şartları çok bozuldu, 50 bin TL koyacak imkanları dahi kalmadı. Biz konuyu ilgili mercilere, makamlara en hassas şekilde anlattık, karşımızda devletten siyaseten refleks yok herkes bizim haklılığımızı kabul etti. Umarın bundan sonrada başka bir terslik çıkmaz. Müteahhidin şahsi sorunu olmasaydı bu yol bitirdi” ifadelerini kullandı. 

Bu haber toplam 3432 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.