‘BEN SİZİ KANDIRAMAM’

‘BEN SİZİ KANDIRAMAM’

Bozüyük Belediye Başkanı ve AK Parti’nin Belediye Başkan Adayı Fatih Bakıcı, Cumhuriyet Halk Partisi Bozüyük Belediye Başkan Adayı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu’nun...

A+A-

Bozüyük Belediye Başkanı ve AK Parti’nin Belediye Başkan Adayı Fatih Bakıcı, Cumhuriyet Halk Partisi Bozüyük Belediye Başkan Adayı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu’nun “ücretsiz su” vaadine açıklık getirdi.
Başkan Bakıcı, Bozüyük olarak hiçbir zaman, hiçbir şart altında yasalara karşı durmadıklarını, duranın da yanında olmadıklarını ifade ederek: 'Yani yasa gereği, kanunen su parası alınmak zorunda. Ben sizi kandıramam.' dedi.
Bakıcı şöyle konuştu: 'Ben bir esnaf çocuğuyum. Küçük yaşlardan itibaren ticaretle doğal olarak hep iç içe oldum. Öğrendiğim bir şey varsa o da kaynaklar hep sınırlıdır. İyi kullanmak gerekir. Öğrendiğim ikinci husus  senin olmayanı harcamak kolaydır. Senin olmayanda  hak vardır. İsraf edilemez.  
Öğrendiğim diğer konu ise her zaman yasa ne diyorsa ona uymak bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak boynumun borcudur. Kanuna karşı gelmeyiz. 
Maalesef bu günlerde konuşulan ve sen yap, sen olur dersen biliyoruz ki yaparsın denen  bir vaat var. Ücretsiz su. Huzurlarınızda bu konuya bir açıklık kazandırmak istiyorum.  Ekibimizle birlikte bu konuyu araştırdım. Hukuki alt yapısını incelettirdim. Şimdi sinle konuyu birlikte irdeleyelim. 10 Tona kadar su ücreti alınmaması gibi bir uygulamanın maalesef yasal bir dayanağı yok. 2002 yılında çıkan 4736 sayılı kanun derki “kamu kaynakları, kamu zararı oluşturacak şekilde kullandırılamaz” Bizler Bozüyük olarak hiçbir zaman, hiçbir şart altında yasalara karşı durmadık. Duranın da yanında olmadık. Yani yasa gereği, kanunen su parası alınmak zorunda. Ben sizi kandıramam.' dedi.
HUKUKÇULAR: 'MÜMKÜN DEĞİL'
Diğer yandan su ücretlerinin alınmamasıyla ilgili hukukçular; 4736 sayılı kanun gereğince su hizmetinin ücretsiz olarak sunulmasının mümkün olmayacağını belirttiler. Su hizmetinin ücretsiz olarak sunulmasının kamu kaynağı artışına engel olacağından dolayı, kamu zararının meydana geleceğini ifade eden hukukçular: 'Oluşan kamu zararı, su ücretinin; ücretsiz sunulması kararına imza atan belediye başkanı ve meclis üyeleri ile diğer sorumlu belediye personelinden rücuen tahsil edilir' dediler. 
ÜCRETSİZ SUYA MAHKEME ENGELİ
Buna istinaden emsal mahkeme kararını da gazetemizle paylaşan hukukçular: '24.04.2004 tarih ve 144 sayılı Belediye Meclis Kararı ile Belediyede çalışan memur ve işçilerden %50 indirimli su ücreti alınması ve yine yasalara aykırı olarak meskenlerde bakım döneminde 10 tona kadar su kullananlardan ücret alınmaması kararı sonucu 24.425.352.00 TL Belediye zararının oluştuğu, sanıkların kamu kararını karşılayıp karşılamadığı mahkememizce araştırılıp dava tarihinden sonra bir kısmı kamu zararı olduğu bilirkişi raporu ile belirlenen bedele ilişkin belge sanık ...... tarafından dosyaya sunulmuştur' dediler.

 


Bu haber toplam 2377 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum