BOZÜYÜK'ÜN GELECEĞİ PLANLANIYOR

BOZÜYÜK'ÜN GELECEĞİ PLANLANIYOR

Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, Bozüyük'ün gelecekte daha fazla kalkınması için çalışmalar yaptıklarını söyledi. Belediye olarak Bozüyük'ün...

A+A-

Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, Bozüyük'ün gelecekte daha fazla kalkınması için çalışmalar yaptıklarını söyledi. Belediye olarak Bozüyük'ün geleceği adına gerekli plan ve projeleri yaptıklarını kaydeden Başkan Bakıcı: 'Bozüyük'ün artık kendi içinde bir iç yapılanma yapması gerekiyor. Gelecek için de adımların atılması gerekiyor. İlçemizin de 2023, 2053 vizyon dediğimiz projeler içinde kalkınmasını sağlayacak yatırımları kendi içimizde hep birlikte gidermemiz gerekiyor. Bu yüzden bir planlama yaptık' dedi. 
Bozüyük Belediye Meclisi Ağustos ayı toplantısı gerçekleşti. Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı başkanlığında yapılan toplantıda 6 gündem maddesi görüşüldü. 
Belediye Meclis toplantısında 3194 sayılı İmar Kanunun 8. maddesi b fıkarsına, 5393 sayılı belediye kanunun 18. maddesi c fıkrasına istinaden ilçedeki muhtelif yerlerde imar değişikliği talebinin görüşüldü. 

meclis-(1).jpg
Konuyla ilgili Başkan Bakıcı bilgi vererek: 'Göreve geldiğimiz günden beri belediyemizle birlikte hepimiz Bozüyük'e hizmet etmeye çalışıyoruz. Belirli noktalarda belirli yolların artık rahat bir şekilde işlemesi sebebiyle bu yolların rahatlaması için bir çalışma gerçekleştirdik. 
Bu çalışmaların başta ilki Nurettin Sayar Caddesinin başlangıç ve 4 Eylül'e bağlantı yolu itibariyle komple 15 metreye çıkarılması ve akabinde aşağı doğru inen tüm sokakların 10'ar metre olması. Bununla ilgili olarak da farklı 2-3 noktada daha çalışmalarımız olacak. 
Bunun bir tanesi belediye itfaiyesinden mezbahaya doğru olan kısımda ana yollar olduğu gibi şuandaki Kasımpaşa Mahallesi dediğimiz terminalden, yine itfaiyeye kadar olan kısıma kadar aynı doğrultuda, diğer kısımda kısımda bir plan değişikliği. 
Diğer bir konu hemzemin geçitten geçer geçmez sağ tarafta olan Soğukpınar Camimizin arka kısmında yer alan bir etap çalışması olmak üzere toplamda 3 etapta bir plan değişikliği söz konusu. Tabi İmar Komisyonuna sevki olacak. Bu çalışma hem yollar hemde ada parsel değişikliği ile birlikte olacak.
'GELECEK İÇİN ADIMLARIN ATILMASI GEREKİYOR'
Bozüyük'ün artık kendi içinde bir iç yapılanma yapması gerekiyor. Gelecek için de adımların atılması gerekiyor. Bu projelerin artık hayata geçmesi gerekiyor. Bizlerde yönetimde bulunan kişiler olarak vatandaşın taleplerini göz ardı edemeyiz. İlçemizin de 2023, 2053 vizyon dediğimiz projeler içinde kalkınmasını sağlayacak yatırımları kendi içimizde hep birlikte gidermemiz gerekiyor. Bu yüzden bir planlama yaptık.' dedi. Başkan Bakıcı'nın bilgilendirmesinin ardından konu oy birliği ile İmar Komisyonuna havale edildi. 
6 Ağustos Pazartesi günü yapılan toplantıda ayrıca 5393 sayılı kanunun 18 ve 49. maddeleri ve belediye ve bağlı kuruluşları ile mahalli idare birlikleri norm kadro ilke ve standartlarına dair yönetmelikin 11. maddesine göre dolu kadro derece değişikliği maddesi görüşüldü. Konuyla ilgili Belediye İnsan Kaynakları Müdürü Naci Tura meclis üyelerine bilgi verdi. Müdür Tura'nın bilgilendirmesinin ardından kadro derece değişikliği maddesi oy birliği ile kabul edildi. 

meclis-(10)-001.jpg
Toplantı daha sonra 5393 sayılı belediye kanunun 18. maddesi e fıkrasına ve Selim Pamuk'a ait dilekçeye istinaden Çarşı Mahalle 521 ada 7 nolu parselde kayıtlı 249 m2'lik taşınmazda bulunan Bozüyük Belediyesi hissesinin (92 m2), diğer hissedar olan Selim Pamuk'a satışının yapıllması için Bozüyük Belediyesi Encümeni'ne yetki verilmesi talebi ele alındı. Konuyla ilgili bilgi veren Başkan Bakıcı, Yenidoğan Mahallesi'nde toplam 249 m2'lik alanın 92 m2'lik hissesinin vatandaşa devrinin söz konusu olduğunu ifade ederek, konunun encümene yetki verilmesi gerektiğini kaydetti. Başkan Bakıcı'nın bilgilendirmesinin ardından encümene yetki meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi. 
Daha sonra Yenidoğan Mahallesi 390 ve 389 adaların bulunduğu bölgede Sarar AVM'nin güneyinde ve batısında imar yolu oluşturmak için ilave imar planı talebi ele alındı. Konuyla ilgili yine Başkan Bakıcı bilgi verdi. Bahsi geçen yerde bir yol açılması gerektiğini ifade ederek konuyu İmar Komisyonuna havalesini oyladı. Meclis üyeleri de oy birliği ile konuyu komisyona gönderdi. 
Toplantının devamında ise 3194 sayılı imar kanunun 8. maddesi b fıkrasına 5393 sayılı belediye kanunun 18 maddesi c fıkarına ve Fikret Karaçalı'nın dilekçesine istinaden Yenidoğan Mahallesi Saraycık Caddesi, Çakmaklı Caddesi, Çivici Sokak ve Dilsiz Çıkmazı Sokağın çevrelediği imar adasında imar planı değişikliği talebi görüşüldü. Başkan Bakıcı konuyla ilgili bilgi vererek 4 sokağı arasında kalan adayla ilgili bir talep olduğunu kayderek: 'Buradaki adada bulunan tüm parselleri tamamlayarak bir yapılaşma talebinde bulunmuştur.' dedi. Karşılıklı görüş alışverişinin ardından konu oy birliği ile imar komisyonuna havale edildi. 
Toplantıda son olarak 3194 sayılı İmar Kanunun 8. maddesi b fıkrasına 5393 sayılı Belediye Kanunun 18. Maddesi c fıkrasına istinaden, Akpınar Mahallesinde imar planı değişikliği talebi görüşüldü. Başkan Bakıcı konuyla ilgili bilgi vererek gündem maddesinin İmar Komisyonuna havale edilmesi gerektiğini söyledi. Meclis üyeleri de oy birliği ile konuyu komisyona gönderdi. 
Toplantı daha sonra gündem dışı konuların görüşülmesinin ardından sona erdi. 

 

Bu haber toplam 3394 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.