"Fakirden alıp zengine akıtan pompaları keseceğiz"

"Fakirden alıp zengine akıtan pompaları keseceğiz"

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan’ın Bilecik temasları adeta gövde gösterisine dönüştü.

A+A-

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, bir dizi temaslarda bulunmak üzere geldiği Bilecik’te adeta gövde gösterisinde bulundu. Bilecik temaslarına ilk olarak gazetemizi ziyaret ederek başlayan Fatih Erbakan daha sonra çarşı esnafını ziyaret etti. Partisinin il başkanlığında basın mensupları ile bir araya gelen Erbakan önemli açıklamalarda bulundu. 
Fatih Erbakan, Bilecik programının devamında, Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşen sandık başmüşahitleri toplantısına katıldı. Kongre merkezinin hınca hınç dolduğu programda Erbakan'a gösterilen ilgi salonun dışına taştı. 
Bilecik il ve ilçe merkezlerinin yanı sıra köylerden yoğun katılımın olduğu, çiftçi ve esnaf kesiminin Yeniden Refah Partisi'ne yakın ilgi gösterdiği görüldü. 
Fatih Erbakan, basın mensupları ile bir araya geldiği toplantıda, Yeniden Refah Partisi’nin ne Cumhur ne de Millet İttifakı’nda yer alamayacağını dile getirirken 3’üncü ittifak çıkışıyla ilgili olaraksa önümüzdeki dönemde yeniden gündeme gelebileceğini ifade etti. 
Erbakan, AK Parti iktidarına yoğun eleştirilerde bulunduğu açıklamasında, Yeniden Refah Partisi’ne artan teveccühün kendilerini iktidara taşıyacaklarını inandığını bildirdi. Yeniden Refah Partisi’ne yoğun katılım olduğunu anlatan Erbakan, “Yeniden Refah Partisi’ne katılımların yüzde 60-70’i AK Parti’den gelmektedir.” dedi. 

yeniden-refah-partisi1.jpg
AK Parti iktidarlarının izlediği yanlış politikalar sebebiyle ülkemizin ekonomik bir darboğaza sürüldüğünü kaydeden Erbakan, şunları kaydetti:
“Mevcut iktidar önce millet anlayışında değil önce imtiyazlılar, önce torpilliler anlayışında. Palaşımda adalet yok. Parayı 5 holdinge pay ediyorlar vatandaşa geldi mi bahane üretiyorlar. 5 holdinge verilenlerle 85 milyon ihya olur. Dünya 5’ten büyük dediklerinde alkışladık ama Türkiye’nin de 5 holdingten büyük olduklarını bilmeleri gerekir. Devletin arazilerini, fabrikalarını sattılar ve bu alanda rekor kırdılar. Bunlar da yetmedi Merkez Bankası’nın ihtiyat akçelerini bile kullandılar. Pandemide millete IBAN numarası verdiler, devletin borcunu 200 milyon dolar artırdılar. 
Yeni ekonomi modeli ile ihracatçının dövizine el koydular. İhracatçıya satacaksın kazandığın dövizin yüzde 25’ini bana vereceksin diyorlar. Satacak yer kalmadı milletin altınlarını istiyorlar. Milletin daha verecek neyi kalmış? Soğukta ayçiçek yağı kuyruğunda bekliyor taneyle salatalık satılıyor pazarda. İnsanlar perişan olmuş, her şeyi milletten beklemeyin. O altınları alacaklar karşılığında döviz bulacaklar çünkü dış borç ödenecek. 
ABD’ye Çin’e yakınlaşmaya çalışıyorlar ama Doğu Türkistan’ı görmezden geliyorlar. İsrail ile BAE ile yakınlaşmaya çalışıyorlar. Çünkü 20 senelik borç ve faiz ekonomisinin sonunda sıkıştı. İsrail ile Ermenistan ile ilişkiler düzelirse Biden ile iyi olacak. Bunların sebebi hem ekonomik darboğaz. 
Gözlerimizin içine bakın diyorlar ama asıl mesele milletin gözüne bakmıyorlar hatta milleti artık gördükleri bile yok. Milletimiz ise onların gözünde verecek bir şeyleri kalmadığını görüyor. Türkiye’nin dört bir yanında bizim beklentilerimizin dahi üstünde partimizde koşuş var. Bize gelenlerin yüzde 60-70’i AK Parti’den geliyor. Türkiye’nin neresine gitseniz Erbakan hocamıza dua ediliyor. Biz o bolluk bereket dönemini yeniden yaşamak istiyoruz. İnşallah en kısa sürede milli görüş iktidar olacaktır. 
Fakirden alıp zengine akıtan pompaları keseceğiz. Biz; ekilmeyen bir karış toprak kalmasın, çalışmayan fabrika olmasın, kepenk kapatan esnaf olmasın, bir kişi bile aç uyumasın, devletin borcu olmasın, birden fazla maaş alan bürokrat kalmasın, adaletsizlik, kul hakkı olmasın diye geliyoruz. 
Yeniden Refah Partimizin gölge kabinesi dediğimiz milli siyaset kurullarımız göreve geldiğimizde neler yapacağımızı hazırladı. Milletimizin teveccühü ile iktidar olduğumuzda milletimizi maddi ve manevi sıkıntılardan kurtaracağız.” dedi. 

 

yeniden-refah-partisi2.jpgyeniden-refah-partisi3.jpgyeniden-refah-partisi4.jpg

Bu haber toplam 3118 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.